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Scottsboro City Schools

Attn: Chief School Financial Officer
305 S Scott Street

Scottsboro, AL 35768

To Whom It May Concern:

Subject: Alabama Sales Tax Exemption

In response to your request for an Alabama Sales Tax Certificate of Exemption, please be advised
that Alabama public schools are specifically exempt from the payment of Alabama sales tax. This

exemption is found in Section 40-23-4(a)(15), Code of Alabama 1975 as amended, and is further
explained in Sales & Use Tax Rule 810-6-3-.47.04, a copy of which is enclosed for your convenience.

Since a specific exemption is provided by law, a certificate of exemption is not needed. When making
purchases of tangible personal property for Scottsboro City School you may furnish your supplier
with a copy of this letter.

Although this letter provides the current opinion of the Sales and Use Tax Division regarding this
matter, it is not an official revenue ruling in accordance with Section 40-2A-5, Code of Alabama
1975. Consequently, it is not legally binding on the Department of Revenue and the State.

If you should have any questions, please do not hesitate to contact me at (334) 353-9680.
Sincerely,

i Xl

Vince P. Arnold
Revenue Manager

Enclosure

“An Affirmative Action / Equal Opportunity Employer”



ALABAMA DEPARTMENT OF REVENUE - SALES AND USE TAX RULES
Code of Alabama 1975, Sections 40-23-31 and 40-23-83

810-6-3-.47.04, Public Schools, Sales to.

Tangible personal property is exempted from sales and use taxes when purchased for the
sole use and benefit of, and for use under control of a state, county, or city school from any
funds under the control of such school where a purchase order is issued therefor by the
principal of an elementary or high school or by an official authorized to make purchases for
an institution of higher learning. The purchase order so issued must contain the following:

(@) The name and address of the school or institution.
(b)  Anitemized list of the property being purchased.
{c) A certificate to the effect that:

1. The property purchased will be under the control of and for the sole use and
benefit of the school or institution named,

2. The person making the certificate and signing the purchase order is the
principal of the school or official authorized to make purchases for an institution of higher
learning. (Readopted through APA effective October 1, 1982)




